Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Duńskie gołąbki

 

Składniki:

  • główka sałaty lodowej

     

    Farsz:

  • szklanka ryżu
  • cebula
  • 20 dag. pieczarek
  • pęczek natki pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • koperek
  • cytryna

 

 

Przygotowanie:
Ryż ugotować w/g przepisu na opakowaniu. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć. Pieczarki drobno pokroić i ugotować. Natkę posiekać. Wszystkie składniki wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Sałatę umyć, a następnie każdy liść włożony do folii rozwałkować. W miękki liść włożyć farsz i zawijać jak gołąbki. Włożyć na półmisku, udekorować posiekanym koperkiem i plasterkami cytryny.

Przepis nadesłano na Konkurs Kuchnie Świata przez Marzenę

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *