Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Duszona z sola z kawałkami kapusty

Składniki:

  • 75 dag filetów soli
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
  • 2 główki kapusty
  • ½ szkl. plasterków cebuli
  • 3 łyżki smalcu
  • 2/3 szkl. rosołu
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Rybę pokroić w kostkę po czym połowę kawałków wymieszać z mąką ziemniaczaną, białkiem oraz solą aby powstało jednolite ciasto w którym maczać pozostałe kawałki ryby i smażyć na rozgrzanym smalcu wymieszanym z olejem.
    Następnie wlać rosół, dodać cebule pokrojoną na plasterki.
    Całość wymieszać, doprawić do smaku solą oraz pieprzem i trzymać na ogniu pod przykryciem ok. 2 min.
    Kapustę pokroić na kawałki, które ułożyć na półmisku, ułożyć na niej kawałki ryby i polać całość sosem

    Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Oliwię

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *