Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Drób z woka

drobzwoka3sy.jpgSkładniki:

  • 1 filet z kurczaka podwójny ( lub z indyka)
  • 2 pomidory
  • 8-10 grzybów shii-take
  • 100g bambusa z puszki
  • 1 młoda cebulka ze szczypiorem
  • sól, pieprz
  • olej czosnkowy
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • Garam masala – znakomita, indyjska mieszanka przypraw

Sposób przyrządzenia:
Filety pokroić w dużą kostkę i wrzucić do woka na rozgrzany olej razem z odsączonym bambusem. Smażyć na dużym ogniu, gdy mięso zmięknie (10-15 min), dołożyć pokrojoną cebulkę i grzyby shii-take (całe). Smażyć 5 minut, wrzucić pokrojone pomidory i przecier pomidorowy. Potrawa jest gotowa, gdy pomidory zmiękną. Doprawić solą, pieprzem i garam masala. Podawać z ryżem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *