Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Dorsz w sosie pomidorowym Tomka

 

Składniki:

  • 4 filety z dorsza
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • kieliszek białego wytrawnego wina
  • 1 liść laurowy
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku
  • sól
  • pieprz

 

Sposób wykonania:

  1. Cebulę posiekać po czym zeszklić na rozgrzanej oliwie, wówczas dodać rozgnieciony czosnek, wymieszać i dodać jeszcze koncentrat pomidorowy, pokruszony liść laurowy, tymianek oraz wino.
    Pozostawić na ogniu ok. 15 min.
    W między czasie filety pokroić na mniejsze kawałki, które oprószyć solą oraz pieprzem i włożyć do rondla, trzymać na ogniu jeszcze 20 min. pod przykryciem.

     

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *