Dorada w sosie kokosowym

1590
com_content.article
(Oddano 222 głosów z średnią 4.73 z 5)
Dorada w sosie kokosowym4.73 out of 5 based on 222 voters.


Składniki:


• 2 średnie dorady
• ½ szklanki oleju
• 2 łyżki soi lub fasoli
• papryczka chili
• 4 cebule
• ½ szklanki mleka kokosowego
• łyżka mąki pszennej
• sól pieprz
• czosnek
• cukier
• mielony imbir
• natka pietruszki

Sposób przyrządzenia:
Ryby odfiletować; każdy płat natrzeć solą i pieprzem. Ugotowaną na miękko soję lub fasole przetrzeć przez sito.Cebulę,2 małe ząbki czosnku, chili oczyścić i pokroić w kosteczkę.
Na patelni rozgrzać połowę oleju, zeszklić cebulę, czosnek i chili, a pod koniec dodać szczyptę imbiru.
Dołożyć soję lub fasolę, dusić razem 2 minuty. Dodać 2 łyżeczki cukru i mleka kokosowego. Cały czas mieszać ,dopóki nie powstanie gęsty sos .Filety rybne obtoczyć w mące. Na drugiej patelni rozgrzać resztę oleju. Smażyć ryby z obu stron ,aż się zrumienią.
Usmażone ryby osączyć z tłuszczu. Podawać polane sosem i posypane natką.

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi