Dorada “Barbecue”

1557
com_content.article
(Oddano 405 głosów z średnią 4.57 z 5)
Dorada “Barbecue”4.57 out of 5 based on 405 voters.


Czyli darada z grilla

Składniki:
• 1 kg Dorady (w całości)
• 150 g smalcu
• 2 ząbki czosnku
• sól i pieprz
• oliwa z oliwek
• gałązki rozmarynu
• świeże liście kopru włoskiego

Wykonanie:
Rozgnieść smalec z solą, pieprzem i wyciśniętym czosnkiem. Ponacinać głęboko rybę w poprzek i wetrzeć mieszankę ze smalec w nacięcia i do środka ryby, do środka należy też dodać liście kopru włoskiego. Zamknąć rybę za pomocą gałązek rozmarynu.
Polać oliwą z oliwek i piec na niezbyt gorącym grillu często obracając.

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi