Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Domowy keczup

 

Składniki:

  • pomidory świeże 35 dag
  • liść laurowy 2 sztuki
  • zioła 2 łyżki
  • cebula 2 sztuki
  • seler 1 sztuka
  • papryka 1 sztuka
  • marchew 1 sztuka
  • kostka rosołowa 1 sztuka
  • oliwa 2 łyżki
  • sól
  • pieprz

 

 

Sposób przyrządzenia:
Cebulę należy obrać i drobno posiekać. Usmażyć na oliwie. Pomidory
należy sparzyć wrzątkiem, obrać je ze skórki i pokroić na kawałki. Dusić
w tej samej oliwie, na której smażona była cebula. Seler oraz marchewkę
należy obrać, drobno pokroić i ugotować na kostce warzywnej. Do
pomidorów należy dodać zioła, pokruszone liście laurowe i cebulę, a
także ugotowane warzywa. Dusić wszystko razem i zmiksować, aby uzyskać
jednolitą masę, przyprawić solą i pieprzem do smaku.

Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *