Domowy keczup
Domowy keczup4.61 out of 5 based on 250 voters.
Składniki:
- pomidory świeże 35 dag
- liść laurowy 2 sztuki
- zioła 2 łyżki
- cebula 2 sztuki
- seler 1 sztuka
- papryka 1 sztuka
- marchew 1 sztuka
- kostka rosołowa 1 sztuka
- oliwa 2 łyżki
- sól
- pieprz
Sposób przyrządzenia:
Cebulę należy obrać i drobno posiekać. Usmażyć na oliwie. Pomidory
należy sparzyć wrzątkiem, obrać je ze skórki i pokroić na kawałki. Dusić
w tej samej oliwie, na której smażona była cebula. Seler oraz marchewkę
należy obrać, drobno pokroić i ugotować na kostce warzywnej. Do
pomidorów należy dodać zioła, pokruszone liście laurowe i cebulę, a
także ugotowane warzywa. Dusić wszystko razem i zmiksować, aby uzyskać
jednolitą masę, przyprawić solą i pieprzem do smaku.
Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy
- Opublikowano: czwartek, 17, grudzień 2009 08:16
- albertos
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny