Dip z anchois i czosnkiem
Dip z anchois i czosnkiem4.64 out of 5 based on 395 voters.
Składniki:
- 10 łyżek oliwy
- 6 ząbków czosnku
- 125 g filecików anchois
- 100 g masła
-
Na rozgrzanej oliwie przesmażyć rozgnieciony czosnek oraz anchois.
Po około 5 minutach jak anchois całkowicie się rozpadnie zdjąć z ognia i dodać masło.
Całość dokładnie wymieszać.
- Szczegóły
- Kategoria: Dipy
- Opublikowano: piątek, 10, wrzesień 2010 10:38
- Jurek Olszewski
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny