Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Dip twarogowy Ilony

 

Składniki:

  • kwaśna śmietana 15 dag
  • twaróg 20 dag
  • sok z cytryny
  • mleko 1 szklanka
  • ogórek zielony 1 sztuka
  • cebula 1 sztuka
  • czosnek 1 ząbek
  • koperek
  • sól
  • pieprz

 

 

Sposób przyrządzenia:
Śmietanę proszę dokładnie wymieszać z chudym twarożkiem, sokiem z
cytryny oraz mlekiem. Ogórka należy umyć, obrać ze skórki i zetrzeć na
tarce o grubych oczkach. Dodać ogórek do dipu i ponownie dokładnie
wymieszać. Cebulę oraz czosnek należy bardzo drobno posiekać, po czym
dodać je do dipu i wymieszać dokładnie. Dip przyprawić do smaku solą i
pieprzem, na koniec dodać posiekany koperek.

Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *