Dip szczypiorkowy
Dip szczypiorkowy4.73 out of 5 based on 314 voters.
Składniki:
- 0,5 pęczka szczypiorku
- 0,2 litra 12% śmietany lub jogurtu naturalnego
- sól
Sposób przyrządzenia:
Umyty szczypiorek drobno siekamy i wsypujemy do miseczki. Posypujemy delikatnie solą i lekko dusimy. Następnie wlewamy śmietanę i wszystko mieszamy. Dosolić do smaku. Dip ten idealnie nadaje się do pieczonych ziemniaków, frytek, pierogów ruskich….
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Anna Macyszyn
- Szczegóły
- Kategoria: Dipy
- Opublikowano: wtorek, 30, listopad 1999 00:00
- Ania Macyszyn
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny