Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Dip pomidorowy Agaty

 

Składniki:

  • ½ szkl. gęstej śmietany
  • ½ szkl. jogurtu bałkańskiego
  • ½ szkl. ketchupu
  • 10 kawałków suszonych pomidorów w oleju
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • 1 łyżeczka cukru
  • sól
  • pieprz

 

Sposób wykonania:

  1. Pomidory drobno posiekać po czym dodać do nich śmietanę, ketchup, jogurt oraz posiekaną natkę pietruszki..
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem, papryką oraz cukrem.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *