Dip paprykowy Ilony
Dip paprykowy Ilony4.60 out of 5 based on 249 voters.
Składniki:
- cebula 1 sztuka
- majonez 10 dag
- śmietana 10 dag
- przecier paprykowy 2 łyżeczki
- sól ziołowa
- papryka ostra
Sposób przyrządzenia:
Cebulę proszę obrać z łupinek i pokroić ją w dość drobną kosteczkę.
Śmietanę ubić na sztywno, dodać do niej ocieplony majonez i przecier
paprykowy, a następnie wszystko ze sobą dokładnie wymieszać( można
blenderem). Dodać do dipu cebulę, przyprawić do smaku solą i papryką.
Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos
- Szczegóły
- Kategoria: Dipy
- Opublikowano: wtorek, 08, grudzień 2009 08:28
- albertos
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny