Dip paprykowy I
Dip paprykowy I4.53 out of 5 based on 215 voters.
Składniki:
- 25 dkg serka homogenizowanego lub 20 dag twarogu i 2 łyżki mleka
- 1 czerwona papryka
- ¼ łyżki pieprzu cayenne lub kilka kropli tabasco
- pęczek szczypiorku
- odrobina sosu worcester lub sojowego
- pieprz
Sposób przyrządzenia:
Twarożek lub krem utarty z twarogu i mleka doprawić sosem Worcester lub sojowym oraz cayenne albo tabasco. Paprykę pokroić w drobną kostkę, wyłożyć na sitko, przelać najpierw wrzątkiem, a potem zimną wodą, osączyć i dodać do serka. Dołożyć posiekany szczypiorek. Zmiskować.
- Szczegóły
- Kategoria: Dipy
- Opublikowano: czwartek, 17, luty 2005 00:00
- Gałucha
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny