Dip paprykowo-czosnkowy
Dip paprykowo-czosnkowy 4.63 out of 5 based on 132 voters.
Składniki:
- 4-5 suszonych czerwonych papryczek chili
- 2 duże ząbki czosnku
- 1/3 szklanki octu ryżowego
- 1/4 szklanki cukru
- szczypta soli
- 1/4 szklanki wrzątku
-
Papryczki sparzyć wrzątkiem po czym drobno je posiekać.
Następnie czosnek przecisnąć przez praskę i utrzeć go razem z papryczkami.
Gdy powstanie gładka masa, przełożyć ja do rondelka.
Dodać ocet i zalać całość wrzątkiem.
Doprawić do smaku solą oraz cukrem i gotować około 3 minut aż całość zgęstnieje.
- Szczegóły
- Kategoria: Dipy
- Opublikowano: wtorek, 22, marzec 2011 08:53
- Iwona Pytlarz
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny