Dip kaparowo-oliwkowy
Dip kaparowo-oliwkowy 4.48 out of 5 based on 209 voters.
Składniki:
• kapary 2 dkg
• drylowane zielone oliwki 10 dkg
• czosnek 3-4 ząbki
• sok z cytryny 2 łyżeczki
• majonez 3/4 szklanki
• kremówka 5 łyżek
• sól
• pieprz
Sposób przyrządzenia:
Do blendera wrzucamy kapary, oliwki oraz roztarty z solą czosnek. Miksujemy i dodajemy sok z cytryny, śmietanę i pieprz. Ponownie miksujemy. Teraz powstałą pastę łączymy z majonezem i dokładnie mieszamy. Lekko chłodzimy i podajemy do mięs, surowych warzyw.
Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Ewelosa.
- Szczegóły
- Kategoria: Dipy
- Opublikowano: wtorek, 30, listopad 1999 00:00
- Ewelina Bocis
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny