Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Dip kaparowo-oliwkowy

Składniki:
• kapary 2 dkg
• drylowane zielone oliwki 10 dkg
• czosnek 3-4 ząbki
• sok z cytryny 2 łyżeczki
• majonez 3/4 szklanki
• kremówka 5 łyżek
• sól
• pieprz

Sposób przyrządzenia:
Do blendera wrzucamy kapary, oliwki oraz roztarty z solą czosnek. Miksujemy i dodajemy sok z cytryny, śmietanę i pieprz. Ponownie miksujemy. Teraz powstałą pastę łączymy z majonezem i dokładnie mieszamy. Lekko chłodzimy i podajemy do mięs, surowych warzyw.
Przepis nadesłany na konkurs „Muza Ramsaye” przez Ewelosa.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *