Dip do surowych warzyw Marioli
Dip do surowych warzyw Marioli 0 out of 5 based on 0 voters.
Pyszny dip, który idealnie nada się do warzywnych przekąsek. Aby go wykonać potrzebujesz: jogurtu, majonezu, czosnku i oregano.
Składniki:
- 150 g jogurtu naturalnego
- 1 łyżka majonezu
- 2 ząbki czosnku
- ½ łyżeczki ostrej papryki
- 1 łyżeczka oregano
- ½ łyżeczki bazylii
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Do miseczki przełożyć jogurt naturalny oraz majonez.Wrzucić obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.Następnie wsypać oregano, bazylię i ostra paprykę.Całość dokładnie wymieszać.Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Gotowy dip idealnie sprawdzi się do warzywnych przekąsek.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Dipy
- Opublikowano: środa, 22, lipiec 2020 22:05
- Monia
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny