Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Dip bazyliowo-jabłkowy z imbirem

Składniki:

  • 3 jabłka
  • 1 bakłażan
  • pęczek bazylii
  • kawałek imbiru
  • sól, cukier, curry do smaku
  • oliwa z oliwek

    Sposób przyrządzenia:
    Jabłka umyć, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, przesmażyć na oliwie. Bakłażana umyć obrać, pokroić w plastry, posolić odstawić na godzinę, dodać do jabłek, jeszcze moment podsmażyć. Dodać połowę bazylii, zmiksować doprawić do smaku solą i startym imbirem i curry. Wszystkie składniki dokładnie delikatnie wymieszać. Przed podaniem schłodzić. Udekorować listkami bazylii.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Iwona Podgórna

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *