Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Dietetyczny karp duszony z kapustą pekińską

Składniki:

    • 50 dkg filetów z karpia
    • 1 cebula obrana i pokrojona
    • 5 ząbków czosnku, obranych i posiekanych
    • pokrojony w plasterki imbir ilość wg uznania
    • 1 pokrojona w paski paryczka chili bez nasion
    • kapusta pekińska
    • 1 szklanka wody
    • ocet do smaku
    • sól, pieprz do smaku
    • 1 szklanka śmietanki kokosowej


    Sposób przyrządzenia:
    W dużym rondlu rozmieszać wodę z octem, dodać cebulę, czosnek, imbir i przyprawy, dusić aż wszystkie składniki zmiękną, przyprawić. Na uduszonych składnikach dania ułożyć podzielonego na porcje, przyprawionego wcześniej  karpia, polać całość śmietanką kokosową, przykryć liśćmi kapusty pekińskiej. Dusić powoli 5 minut. Podawać na gorąco.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *