Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Deser budyniowy

Składniki:

 

  • 2 listki żelatyny
  • ¾ szkl. kremówki
  • ¾ szkl. mleka
  • 25 g cukru pudru
  • 1 łyżeczka esencji waniliowej
  • owoce

 

 

Sposób wykonania:
Żelatynę zalać odrobiną wody i odstawić na 5 minut.
W między czasie mleko, śmietanę, cukier oraz esencję waniliową wymieszać ze sobą po czym podgrzać na małym ogniu.
Wówczas dodać żelatynę i całość dokładnie wymieszać aby żelatyna się rozpuściła.
Odstawić do ostygnięcia po czym przelać masę do 4 kokilek i wstawić do lodówki na całą noc.
Przed podaniem udekorować owocami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *