Delikatny mus truskawkowy
Delikatny mus truskawkowy0 out of 5 based on 0 voters.
Idealny deser na palne dni. Delikatny mus truskawkowy. Aby go wykonać potrzebujesz: truskawek, serka mascarpone, mleka skondensowanego.
Składniki:
- 400 g truskawek
- 250 g serka mascarpone
- 1/2 puszki mleka skondensowanego

Sposób wykonania:
-
Truskawki umyć.Oderwać zielone szypułki i pokroić na mniejsze kawałki.Następnie dodać do nich serek mascarpone.Wlać mleko skondensowane .Całość dokładnie zmiksować do uzyskania gładkiego, jednolitego musu.Gotowy przelać do pucharków lub miseczek.Schłodzić w lodówce co najmniej kilka godzin.Przed podaniem udekorować kawałkami truskawek.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Musy
- Opublikowano: sobota, 25, lipiec 2020 15:40
- Monia