Czekoladowy mus Filipa
Czekoladowy mus Filipa0 out of 5 based on 0 voters.
Masz dziś ochotę na pyszny deser czekoladowy? Wypróbuj ten przepis. Do wykonania naszego musu potrzebujesz: czekolady, śmietanki, serka mascarpone.
Składniki:
- 1 szkl śmietanki kremówki 30 %
- 250 g serka mascarpone
- 2 tabliczki gorzkiej czekolady
- 2 łyżki cukru

Sposób wykonania:
-
Czekoladę połamać na mniejsze kawałki.Wrzucić je do rondelka i rozpuścić w kąpieli wodnej.Wówczas zdjąć ją z ognia i gdy ostygnie dodać do niej serek mascarponeNastępnie śmietankę ubić na sztywną pianę z dodatkiem cukru.Śmietanka przed ubiciem musi być dobrze schłodzona.Dodać ja do reszty składników.Delikatnie połączyć, aby piana nie osiadła.Gotowy mus przełożyć do pucharków.Udekorować ulubionymi owocami.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Musy
- Opublikowano: wtorek, 19, styczeń 2021 20:50
- Monia