Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Czekoladowiec

Składniki:

  • mleczna czekolada 2 tabliczki
  • gorzka czekolada 1 tabliczka
  • cukier 3/4 szklanki
  • jajka 4 sztuki
  • kakao 2 łyżki
  • masło 1/4 kostki
  • miód 1 łyżka stołowa
  • posiekane orzechy włoskie 5 dag

    Sposób przyrządzenia:
    W garnuszku należy umieścić połamaną czekoladę i razem z masłem
    rozpuścić ją na wolnym ogniu. Jajka należy ubić z miodem i cukrem, dodać
    do nich czekoladę, przesiać mąkę i kakao. Masę należy dokładnie
    wymieszać i połączyć z orzechami włoskimi. Wlać do wysmarowanej formy i
    piec 45 minut w 150 stopniach.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *