Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Czekoladowa słodycz

Składniki:

 

  • 2 łyżki brązowego cukru
  • 2 łyżki kakao
  • 30 dag serka homogenizowanego
  • 6 łyżek gotowanego kremu czekoladowego
  • 15 dag lekko ubitej śmietanki 30%
  • 2 łyżki brany
  • 2 białka
  • kilka kropi soku z cytryny
  • kakao
  • czekoladowe sera
  • wisienki koktajlowe

 

 

Sposób wykonania:
Do kremu czekoladowego dodać serek homogenizowany oraz cukier, całość dokładnie utrzeć na gładką masę, wówczas dodać do niej brandy oraz lekko ubitą śmietankę, delikatnie wymieszać.
Następnie białka ubić z 2-3 kroplami soku z cytryny, wówczas przelać ją do czekoladowej masy, delikatnie połączyć.
Mus przelać do pucharków i wstawić do lodówki na 30 min.
Przed podaniem oprószyć wiórkami czekolady.

Przepis został nadesłany na „Konkurs z Kolażem” przez Viktorię

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *