Cytrynowe szparagi
Cytrynowe szparagi0 out of 5 based on 0 voters.
Nie wiesz jak przygotować szparagi? Wypróbuj nasz przepis. Do jego wykonania potrzebujesz: szparagów, soku z cytryny, majeranku i tymianku.
Składniki:
- 1 pęczek szparagów
- sok z 1,5 cytryny
- 2 łyżki listków tymianku
- 2 łyżki listków majeranku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Szparagi oczyścić, odrywając zdrewniałe końcówki.Ułożyć je na blasze do pieczenia wyłożonej papierem jeden obok drugiego.Następnie obficie skropić sokiem z cytryny oraz oliwą z oliwek.Posypać tymiankiem i majerankiem.Na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Tak przygotowane szparagi wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni.Piec około 8-10 minut.
Liczba porcji: 2
- Szczegóły
- Kategoria: Szparagi
- Opublikowano: sobota, 24, kwiecień 2021 20:14
- Monia
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak