Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Cytrusowe batoniki

Składniki:

  • 2 ½ szkl. mąki
  • 1 ¼ szkl. masła
  • ¾ szkl. pudru
  • 1 dojrzały grant
  • 5 jajek
  • ½ szkl. soku z grejpfrutów
  • 2 ½ szkl. cukru
  • 1 ¼ szkl. proszku o pieczenia

    Sposób wykonania:
    Do mąki dodać masło oraz cukier puder.
    Całość dokładnie wymieszać i przełożyć do formy.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni i piec ok. 20 minut.
    W między czasie z granatów wyjąć pestki, które wymieszać z jajkami, sokiem z grejpfrutów, cukrem oraz proszkiem do pieczenia.
    Powstałą masę wylać na ciasto i ponownie wstawić do piekarnika na 20-25 minut.

    Przepis nadesłany na konkurs "Znak Makłowicza" przez Aleksandrę

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *