Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Cukinia po meksykańsku

Składniki:

  • 50 dag. młodej cukinii
  • strąk czerwonej papryki
  • 1 cebula
  • 2 pomidory
  • 20 dag. kukurydzy z puszki
  • 2 łyżki masła
  • sól
  • pierz
  • mielone chilli


Sposób przyrządzenia:

Cukinię pokroić w plastry, posiekać cebulę, drobno pokroić paprykę. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na ćwiartki, wyjąć gniazda nasienne , a miąższ pokroić w kostkę. Warzywa wymieszać. Całość wrzucić na rozgrzane masło i dusić 10 minut. Dodać osączoną kukurydzę i doprawić. Podawać z ryżem.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *