Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciężki sernik

Składniki:

  • 80 dag tłustego białego sera
  • 8 żółtek
  • 4 białka
  • 1 ½ szkl. cukru pudru
  • ½ kostki masła
  • op. cukru waniliowego
  • łyżka mąki ziemniaczanej
  • łyżka budyniu waniliowego
  • tłuszcz do formy
  • bułka do formy
     

Sposób wykonania:

  1. Masło utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym po czym nie przerywając ucierania dodawać stopniowo po jednym żółtku razem z serem.
    Gdy składniki się połączą dodać jeszcze mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia oraz  budyń.
     Całość dokładnie wymieszać i na koniec dodać białka ubite na sztywną pianę, delikatnie połączyć.
    Przelać ciasto do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 75 minut.
     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *