Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Cielęcina z zielonym groszkiem

Składniki:

  • kotlety cielęce
  • puszka zielonego groszku
  • 50 g wędzonego boczku
  • oliwa
  • masło
  • mąka
  • tymianek, czosnek (wg uznania)
  • łyżka przecieru pomidorowego
  • mała cebula
  • sól, pieprz, szczypta ostrej mielonej papryki

Sposób przygotowania:
Rozbij młotkiem do mięsa kotlety z cielęciny. Oprósz każdy solą, pieprzem i mąką. Rozgrzej na dużej patelni oliwę i smaż na ostrym ogniu. Kiedy cielęcina się przyrumieni na złoty kolor to obniż temperaturę i dosmaż przez kilka minut. Odsącz groszek z zalewy. Pokrojony wędzony boczek, czosnek i cebulę obsmaż na maśle. Dodaj groszek, przecier pomidorowy i przyprawy ,  kotlety cielęce, podlej odrobiną wody i duś na małym ogniu przez kilka minut.  

1 comment for “Cielęcina z zielonym groszkiem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *