Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Cielęcina z pieprzem

Składniki:

  • 70 dag cielęciny
  • ¼ kostki maska
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe
  • sól
  • 2 łyżki marynowanego pieprzu
  • cytryna
  • główka Salty
  • łyżka oliwy

    Sposób wykonania:

    1. Mięso oprószyć solą po czym obsmażyć na rozgrzanym maśle.
      W między czasie do ½ l wody wrzucić liści e laurowe, ziele angielskie oraz szczyptę soli i doprowadzić do wrzenia, wówczas włożyć mięso i trzymać na ogniu około 40 minut.
      Następnie z cytryny wycinką 2 łyżki soku z cytryny i wymieszać go z marynowanym pieprzem oraz oliwą.
      Miękkie mięso natrzeć marynatą i pokroić plastry , które ułożyć na liściach sałaty.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *