Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Cielęcina z grilla

Składniki:

  • 50 dkg  cielęciny
  • 1 cytryna

    Marynata:

  • ¼ szklanki czerwonego wytrawianego wina
  • 1 łyżka keczupu pikantnego
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 łyżka octu winnego
  • posiekany czosnek i rozmaryn do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Składniki marynaty wymieszać, natrzeć nią umyty i osuszony kawałek mięsa,, odstawić na 60 minut. Piec na dobrze nagrzanym grillu, kilkakrotnie obracać  i smarować pozostałą  marynatą. Przed podaniem pokroić w plastry, udekorować cząstkami cytryny.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *