Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Cielęcina w panierce ziołowej

Składniki:

  • 2 szkl. bułki tartej
  • 2 łyżeczki natki pietruszki
  • 1 łyżeczka liści szałwii
  • 2 łyżeczki czosnku granulowanego
  • 2 łyżeczki soli ziołowej
  • 4 kotlety cielęce
  • ¼ szkl. mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 1/3 szkl. oleju
  • 1 cytryna

    Sposób wykonania:
    Bułkę tartą wymieszać z czosnkiem, solą ziołowa oraz szałwią.
    Następnie mięso oprószyć mąką, potem zanurzać w roztrzepanym jajku a na koniec w bułce tartej z przyprawami.
    Smażyć sznycle na rozgrzanym oleju.
    Podawać z kawałkami cytryny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *