Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Cielęcina po bretońsku*

Składniki:

  • 60 dag cielęciny bez kości/4 plastry/
  • szklanka bulionu
  • 2 żółtka
  • szklanka sosu beszamelowego
  • sok z polowy cytryny
  • szczypta cukru
  • sklarowane masło do smażenia.


Sposób przyrządzenia:

Mięso lekko zbić tłuczkiem, skropić sokiem z cytryny ,posolić i usmażyć na sklarowanym maśle. Przełożyć do żaroodpornego naczynia. Do pozostałego na patelni tłuszczu wlać bulion, zagotować, zaciągnąć rozkłóconymi żółtkami. Dodać sos beszamelowy, wymieszać i doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą i szczyptą cukru. Zalać sznycle sosem z patelni i zapiec w tem.190 stopni. Podawać ze szparagami lub fasolką szparagową i surówką z pomidorów i sałaty lodowej.
Przepisy nadesłane na konkurs "Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta". Marzena Gad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *