Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Cielęcina nadziewana jajkami

Składniki:

  • 1,5 kg cielęciny bez kości
  • 2-3 suszone grzyby
  • 50 g słoniny
  • 50 g szynki
  • 3 jajka
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki masła

Sposób wykonania:

  1. Cielęcinę lekko rozbić tłuczkiem na płat, które oprószyć solą oraz grzybami startymi na proszek i rozłożyć plasterki słoniny.
    Następnie jajka oraz szynkę posiekać i rozrzucić na płacie mięsa.
    Mięso zawijamy w roladę, obwiązać nitką przełożyć do brytfanny wysmarowanej tłuszczem, obłożyć jeszcze plasterkami masła.
    Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec ok. 90min co jakiś czas polewając sosem z  pieczenia.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *