• 1 kg górki cielęcej bez kości,
  • 3 - 4 ząbki czosnku,
  • sól, biały pieprz, goździki (ok. 10 szt.),
  • 2 szklanki rosołu,
  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej

Sposób przyrządzenia:
Cielęcinę oczyścić z błon i tłuszczu. Nakłuć nożem, naszpikować ćwiartkami ząbków czosnku i goździkami (zostawić 3 - 4 szt. do sosu). Mięso zostawić na kilka godzin w chłodnym miejscu. Potem przyprawić solą i pieprzem. Obrumienić ze wszystkich stron w brytfannie, podlać rosołem i piec mniej więcej 1 godz. w temp. 170 stopni. Odcedzić sos spod pieczeni, zagotować z tłuczonymi goździkami i zagęścić mąką ziemniaczaną.

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Pychotka.pl Przepisy Kulinarne
Fan Page na Facebook
Fan Page na Google+
Twitter


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi