Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciecierzyca z boczkiem

Składniki:

    • 1 puszka konserwowanej ciecierzycy
    • 25 dkg surowego boczku
    • 1 łyżka oleju
    • liść laurowy
    • szczypior lub szczypiorek
    • marynowana papryka
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Mięso umyć, osuszyć, podzielić na dwie, ,trzy plastry, przyprawić. W rondlu rozgrzać oliwę, obrumienić na niej boczek, podlać wodą, dodać liść laurowy i dusić aż mięso zmięknie. Ciecierzycę odcedzić z zalewy, przepłukać na sicie wodą, dodać do rondla i dusić razem 5 minut. Podając obsypać szczypiorkiem, i dodać paprykę..

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *