Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasto z marchewką

Składniki:

    Ciasto:

    • 1 1/2 szklanki maki
    • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
    • 1 łyżeczka cynamonu
    • 1/2 łyżeczki soli
    • 1 szklanka cukru brązowego (może być biały)
    • 2/3 szklanki oleju
    • 3 jaja
    • 1 szklanka marchewki startej
    • 1/2 szklanki soku ananasowego
    • 1 lyzeczka wanilii lub opakowanie cukru waniliowego
    • 1/2 szklanki orzechów posiekanych

    Polewa:

    • 2 łyżki masła
    • 3/4 szklanki cukru pudru
    • 12 dag serka śmietankowego (np.: Philadephia)
    • cukier waniliowy
    • kilka kropel soku z cytryny


    Sposób przyrządzenia:
    Jaja, cukier, i wanilia ubić Dodawać stopniowo mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, soda, cynamon, sól Wlać olej i sok, zmiksować Dodać startą marchew i 1/2 szklanki posiekanych orzechów włoskich Ciasto wlać do prostokątnej blaszki, piec 45 minut w 180 C Składniki polewy zmiksować, posmarować nią ostudzone ciasto Chłodzić przez co najmniej 75 minut.
    Przepis została nadesłany na konkurs “Święta z Makłowiczem” Agap

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *