Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasto z herbatników z czekoladą

Składniki:

  • 6 dużych herbatników pełnoziarnistych
  • 2 łyżki masła
  • 120 g mlecznej czekolady
  • 6 cukierek – pianek

    Sposób wykonania:

    1. Herbatniki pokruszyć po czym połączyć je z masłem, wówczas przełożyć masę do formy o średnicy 15 cm.
      W między czasie w mikrofali roztopić czekoladę, którą wylać na wierzch ciasta.
      Na samej górze ułożyć jeszcze pianki przekrojone na połówki.
      Trzymać na grillu pod grzałka ok. 1 minuty do momentu, aż pianki zbrązowieją.
      Podawać ostygniecie do temperatury pokojowej.

      Przepis nadesłany na konkurs "Znak Makłowicza" przez Jagoda

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *