Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasto serowo – kokosowe

Składniki:
Ciasto:

  • olejek waniliowy
  • 3 jaja
  • 150g masła
  • 100 g cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 300 g mąki
  • 1 proszek do pieczenia

Ser:

  • 3 serki homogenizowane
  • 3 jajka
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 budyń waniliowy bez cukru
  • 200g cukru
  • 2 puszki mandarynek lub 1 puszka brzoskwiń

Kokos:

  • 200g masła
  • 200g wiórek kokosowych
  • 150g cukru

Sposób przyrządzenia:
Ciasto: cukier ubić z masłem na pianę, dodać całe jajka na zmianę z mąką, proszek do pieczenia i olejek waniliowy. Ser: żółtka ubić z cukrem, dodać serki, budyń i na koniec ubitą pianę z białek. Kokos: masło i cukier zagotować, dodać wiórki, ostudzić tak żeby nie było b. gorące.
Najlepiej ciasto i ser ubić równolegle. Na blachę wysmarowaną bułką nałożyć ciasto, na to pokrojone drobno brzoskwinie, na to nałożyć ser i na wierzch kokos. Piec 45-50 min. w temp. 150stopni.
Przepis nadesłany na III edycją konkursu. Autor: Olga Szałata

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *