Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasto magdalenki

Składniki:

  • 3 szkl mąki
  • 3 łyżki proszku do pieczenia
  • 1 szkl mleka
  • ½ szkl oliwy z oliwek
  • 3 jajka
  • 1 szkl cukru
  • cukier waniliowy
  • tłuszcz i bułka tarta do formy

Sposób wykonania:
Do jajek dodać cukier i całość ucierać.
W trakcie ucierania dodawać stopniowo mąkę wymieszana  proszkiem do pieczenia, mleko oraz oliwę z oliwek.
Pod koniec ucierania dodać jeszcze cukier waniliowy.
Powstałe ciasto przelać do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 40 minut.
Po upieczeniu można przełożyć galaretką lub ulubioną masa.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *