Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasto francuskie z wiśniami

Składniki:

  • mrożone ciasto francuskie
  • 500 g wydrylowanych wiśni
  • 1 ½ szkl. śmietanki 12%
  • 3 jajka
  • 2/3 szkl. cukru
  • ¼ łyżeczki aromatu waniliowego
  • cukier puder

    Sposób wykonania:
    Ciasto lekko rozmrozić po czym przełożyć na dno formy, obłożyć ciastem również boki formy.
    Wstawić do rozgrzanego piekarnika i lekko podpiec.
    Następnie na podpieczonym cieście rozłożyć wiśnie i zalać je jajkami roztrzepanymi ze śmietaną. Cukrem i aromatem.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 30 minut.
    Idealne na ciepło z dodatkiem bitej śmietany.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *