Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasto bananowe z rodzynkami

Składniki:

  • 20 dag margaryny
  • 2 szkl cukru
  • 3 jajka
  • 2 szkl. mąki
  • 1 szkl. płatków owsianych
  • łyżeczka sody
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki cynamonu
  • 1 szkl. rodzynek
  • aromat waniliowy
  • 7 bananów
  • mieszanka orzechów

Sposób wykonania:

  1. Margarynę z dodatkiem cukru utrzeć po czym nie przerywając ucierania dodawać stopniowo mąkę, jajka, płatki, sodę, cynamon, proszek, rodzynki, aromat oraz rozgniecione banany.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Powstałe ciasto przelać do blachy wysmarowanej tłuszczem.
    Wierzch posypać je orzechami i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 45 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *