Ciasto Maria
Ciasto Maria 5.00 out of 5 based on 1 voters.
Składniki:
- 3 szkl mąki
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 szkl mleka
- ½ szkl oliwy z oliwek
- 3 jajka
- 1 szkl cukru
- cukier waniliowy
- tłuszcz i bułka tarta
Sposób wykonania:
-
Mąkę przesiać razem z proszkiem do pieczenia.
Następnie jajka utrzeć z dodatkiem cukru po czym nie przerywając ucierania dodawać stopniowo oliwę z oliwek, mąkę oraz mleko.
Całość dokładnie wymieszać, dodając na koniec jeszcze cukier waniliowy.
Powstałe ciasto przelać do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 40 minut.
Liczba porcji: 9
- Szczegóły
- Kategoria: Ciasta
- Opublikowano: środa, 05, czerwiec 2013 06:14
- Ewelina Bień
- Ciasta
- Torty
- Ciastka
- Sernik
- Serniki na zimno
- Makowiec
- Szarlotka
- Babki
- Mazurki
- Biszkopty
- Piernik
- Ciasta drożdzowe
- Ciasta kruche
- Ciasta czekoladowe
- Łatwe ciasta
- Tiramisu
- Bezy