Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciastka z anyżkiem

Składniki:

  • 1 szkl. cukru
  • 8 jajek
  • 1 ½ szkl. mąki
  • łyżeczka anyżku
  • cukier kryształ

    Sposób wykonania:
    posób Do jajek wsypać cukier po czym miskowaci razem około 3 minut.
    Po tym czasie postawić miskę z jajkami nad garnkiem w wrząca wodą i kontynuować miksowanie.
    Następnie zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia, wówczas dodać mąkę oraz anyżek.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Rozsmarować ciasto na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 210 stopni i upiec.
    Zaraz po upieczeniu posypać ciasto cukrem i a przed podaniem pokroić na kwadraty.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *