Ciastka orzechowo-bananowe
Ciastka orzechowo-bananowe 4.60 out of 5 based on 20 voters.
Składniki:
- 300 g mąki
- 50 g posiekanych orzechów
- szczypta soli
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 dojrzale banany, rozgniecione widelcem
- 125 g masła (roztopionego)
- 175 g cukru
- 75 g jogurtu naturalnego
- 2 jajka
- 1 op. cukru waniliowego
-
Mąkę wymieszać z solą i proszkiem do pieczenia po czym dodać jogurt, roztopione masło, cukier oraz cukier waniliowy.
Wbić jeszcze jajka i na końcu dodać jeszcze banany oraz posiekane orzechy.
Całość dokładnie wyrobić.
Nakładać ciasto do małych foremek i piec około 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni.
- Szczegóły
- Kategoria: Ciastka
- Opublikowano: wtorek, 29, listopad 2011 09:36
- Kamila Pasich