Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciastka-Buziaczki

Składniki:

  • 100 g masła
  • 200 g mąki
  • 70 g cukru
  • 2 jaja
  • 1 płaska łyżeczka cynamonu
  • polewa czekoladowa
  • migdały do dekoracji

    Sposób wykonania:
    Mąkę posiekać z masłem, dodać pozostałe składniki i szybko wyrobić ciasto. Uformować gruby wałek. Obsypać go mąką, zawinąć w folię aluminiową i wstawić do lodówki na 2 godziny. Następnie pokroić w plasterki i zrobić  kulki o średnicy około 2,5cm. wyłożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec ok. 10-12 min. w 180 st. C. upieczone i ostudzone ciastka polać polewą, udekorować migdałami.

    "Przepis na Ekspresowy konkurs bakaliowy" nadesłany przez mariwanna

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *