Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasteczka z sera i rozmarynu

Składniki:

  • 250 g mąki
  • 225 g masła
  • 250 g startego sera gruyere
  • ½ łyżeczki pieprzu
  • 2 łyżeczki posiekanego rozmarynu
  • 1 żółtko

Sposób wykonania:
Mąkę, masło, ser, pieprz oraz rozmaryn dokładnie wyrobić w robocie kuchennym.
Gdy powstanie gładkie ciasto rozwałkować na placek o grubości 5mm.
Wyciąć z niego foremkami ciasteczka.
Ułożyć je na blasze wysmarowanej tłuszczem.
Przykryć je folią aluminiowa i wstawić do lodówki na 30 minut.
Po tym czasie posmarować je roztrzepanym jajkiem i wstawić o piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 30 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *