Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasteczka z brzoskwinią

Składniki:

  • 4 małe płaty ciasta francuskiego
  • 1 budyń waniliowy
  • 0, 5 l mleka
  • 4 połówki brzoskwiń
  • melisa
  • cukier puder

    Sposób wykonania:
    Ciastem wylepić małe foremki do ciastek wysmarowane tłuszczem.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 210 stopni na około 10 minut.
    W między czasie brzoskwini pokroić na małe kawałki a budyń przygotować według opisu na opakowaniu.
    Na podpieczone ciasteczka wyłożyć budyń w który wbić kawałki brzoskwiń.
    Wstawić jeszcze raz do piekarnika i piec około 15 minut.
    Przed podaniem posypać cukrem pudrem i udekorować listkami mięty.

     

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *