Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasteczka czekoladowe z wiórkami

 

Składniki:

 

  • 2 ½ szkl mąki
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 szkl miękkiego masła
  • ¼ szkl cukru
  • ¾ szkl jasnego brązowego cukru
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • 2 jajka
  • 2 szkl wiórków czekoladowych

Sposób wykonania:
Mąkę połączyć razem z soda i solą.
Natomiast masło wymieszać razem z cukrem, brązowym cukrem i wanilią.
Następnie cały czas mieszając dodawać  po jednym jajku.
Na koniec wsypywać stopniowo mąkę, również nie przerywając mieszania.
Gdy składniki się polaczą dodać jeszcze wiórki czekoladowe.
Z ciasta nabierać małe ilości i układać na blasze wysmarowana tłuszczem.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni i piec około 10 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *