Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Chutney z czerwonych i żółtych pomidorów Beaty

Składniki:

  • ½ szkl cukru
  • sok z 1 cytryny
  • 6 czerwonych pomidorów
  • 6 żółtych pomidorów
  • ¼ szkl posiekanej czerwonej cebuli
  • ¼ szkl posiekanej kolendry

Sposób wykonania:
Do rondelka wlać ½ szkl wody i wsypać cukier, gotować na małym ogniu, aż cukier sie rozpuści i zacznie tworzyć się karmel.
Wówczas dodać sok z cytryny i całość dokładnie wymieszać.
Dodać posiekane pomidory oraz cebulę.
Pozostawić jeszcze na ogniu ostanie 5 minut, aby pomidory tylko się podgrzały.
Na koniec dodać posiekaną kolendrę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *