Chrupiące pałki z kurczaka Joli
Chrupiące pałki z kurczaka Joli0 out of 5 based on 0 voters.
Poszukujesz nowych przepisów na kurczaka? Idealnie trafiłeś. Chrupiące pałki z kurczaka Joli. Przepis zawiera: pałki z kurczaka, miód, czosnek, sos sojowy.
Składniki:
- ½ kg pałek z kurczaka
- 3 łyżki sosu sojowego ciemnego
- 4 łyżki oleju
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżeczka ostrej papryki
- ½ łyżeczki słodkiej papryki
- 3 ząbki czosnku
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Pałki dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.Następnie do miseczki przelać sos sojowy, olej oraz miód.Dokładnie wymieszać.Wrzucić obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.Dodać słodką i ostrą paprykę.Ponownie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Powstałą marynatą dokładnie natrzeć kurczaka.Wstawić do lodówki pod przykryciem na kilka godzin.Po tym czasie przełożyć pałki wraz z marynatą do rękawa do pieczenia.Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni i piec około 45 minut.Pod koniec pieczenia należy rozciąć rękaw, aby skórka ładnie się zarumieniła.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Udka z kuczaka
- Opublikowano: sobota, 09, styczeń 2021 12:38
- Monia
- Drób
- Kurczak
- Udka z kurczaka
- Piersi z kurczaka
- Indyk
- Gęś
- Kaczka
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z kurczaka
- Kurczak Pieczony
- Kurczak nadziewany